Upp till 2:a platsen efter 3-1 i Umeå

19 Aug 2021 22:22
Vi vann över Umedalens IF med 3-1 efter en bra insats.
  • Uppdaterad: 24 APR 2018 10:44

Matchen mot Umedalen var en match som gällde vem som skulle inneha 2:a platsen efter helgens matcher.

Vi visste att det skulle bli en tuff och intensiv match, Umedalen är ett rutinerat och tufft lag att möta på bortplan.

Starten av en match är alltid viktig och vi började mycket bra. Under de första 20 minuterna var vi det klart bästa laget. Passningsspelet var säkert och vi skapade flera bra målchanser som resulterade i några hörnor som också var nära att reslutera.

Umedalen backade hem och satsade på kontringar vilket gjorde att det blev väldigt trångt centralt framför deras mål. Vi försökte att komma fram på kanterna och lyckades också skapa farligheter därifrån.

Men......så förlorade vi bollen i fel läge då laget var på väg upp. Umedalen kontrade med flera spelare, Richard rensade utanför straffområdet men tyvärr hamnade bollen hos en umespelare mitt på vår planhalva som lobbade in bollen och 0–1 var ett faktum.

Nu jämnade spelet ut sig lite men det var vi som fortfarande höll i taktpinnen.

I den 37:e minuten bröt Niclas ett uppspel på mittplanen spelade Joel Stillmark som hittade Joel Hallberg på vänsterkanten som vek in och sköt ett stenhårt skott med högerfoten(!) i bortre hönet. 1-1 och mycket rättvist.

Vi startade även bäst i andra halvlek och hade mest bollinnehav med flera bra kombinationer vilket reulterade i några bra målchanser. Umedalen stack upp men skapade inte några klara målchanser. Det blev stopp kring vår strafflinje.

I den 58:e minuten spelade Joel Stillmark in en boll till Pelle Lööf som smällde upp bollen nättaket till 2–1. Åter igen ett mycket snyggt mål.

Några minuter efter målet fick Umedalen mer energi och flyttade upp lite mer spelare och jobbade för en kvittering men det gav också större ytor för oss.

Richard gjorde en fin räddning på ett hårt skott och returen sköt en umedalsspelare högt över....det var deras klart bästa målchans på hela matchen.

Under sista kvarten verkade vi ha mer ork och i den 85:e minuten spikade vi slutresultatet, 3-1. Målskytt var Joel Stillmark som kunde enkelt lägga in bollen i stort sett tomt mål efter fint förarbete av Niclas och Pelle.

En mycket bra arbetsinsats av alla spelarna. Imponerande att komma tillbaka efter förra helgens förlust. Vi mötte nu ett tufft spelande lag men våra unga spelare stod verkligen upp på ett beundransvärt bra sätt.