05 Apr 2022 19:59
Vi vann DM matchen mot Iggesund med 4-0 efter 0-0 i paus.
Johan Brolin gjorde 3 mål.
  • Uppdaterad: 24 APR 2018 10:43

Det blev en klar seger i Lördagens dm-match, där Iggesund kämpade väl men vi var det bättre laget och går vidare efter komfortabla 4-0.

Matchen startar och man kan direkt se att det är årets match för Iggesund som redan från första minut sätter i högsta växeln och börjar springa på allt. Vi blir kanske lite tagna på sängen över deras höga presspel och det blir många enkla missar från vår sida. Även om Iggesund kämpade febrilt i sitt försvarsspel så var det HuFF som hade chanser att göra mål. Jesper, Mehmed, Siksten och Johan hade alla bra lägen att spräcka nollan men utan att lyckas. I paus står det 0-0.

Vi startar andra halvlek övertygande och det syns att Huffspelarna vill dra upp tempot. Det är mer fart, färre tillslag och spelarna går rakare mot mål. Efter en djupledslöpning på vänsterkanten kommer Mehmed förbi sin försvarare och spelar in bollen i boxen. Där slänger en iggesundsspelare sig framför fötterna på Johan Brolin och styr in 1-0 i eget mål. Men Johan skulle få göra sina mål idag. För sedan blev det hela 3 st från hans fötter där alla kom efter djupledslöpningar och inspel från kanterna där han var på rätt plats och kunde avsluta anfallen i mål.

Segersiffrorna skrivs till 4-0 men kunde likväl varit större. Ett tappert kämpande iggesund orkade inte spela sitt höga försvarsspel i 90 min och ytorna öppnades i andra halvlek.

Nu väntar Strand i nästa omgång.

Startelvan: Niklas, Philip, Tomas, Våfflan, Ante, Ludde, Siksten, Jesper, Mehmed, Viktor och Brolin

Avbytare: Jonathan (46) Petter (60) Ecka (60) Wille och Gustav

Skribent: Henrik