Uddamålsförlust mot Sandvikens IF, 1-2

05 SEP 2021 22:45
Förlust men en bra insats som i rättvisans namn borde gett oss poäng.
  • Uppdaterad: 24 APR 2018 10:44

Målsättningen inför matchen var att jobba mer tillsammans och att vara aggressivare än den senaste matchen.

Det lyckades vi med och starten av matchen var klart godkänd. I den 13:e minuten hade Joel ett avslut efter en fin nickskarv av Pelle. Tyvärr kom han lite ur vinkeln och målvakten klarade skottet.

Pelle hade också ett farligt skott några minuter senare. Sandviken skapade inte något riktigt farligt i chansväg de första 20 minutrarna, fast de hade ett större bollinnehav. Vi var betydligt farligare i vårt omställningsspel och vi kunde på ett bra sätt störa deras uppspel.

I den 23:e spelade de upp bollen via mitten till yttermittfältaren som måttade ett fint inlägg som en av deras forward nätade från straffpunkten. Tyvärr och 0-1. Nu hade Sandviken en 10 minuters period där vi hade svårt att skapa något och i den 29:e minuten fick Niklas göra en bra räddning på en frispark.

Sista kvarten tar vi tag i matchen lite bättre igen och vi var hela tiden farliga i våra omställningar. Med 4 minuter kvar av halvleken fick Pelle ett kanonläge från ungefär straffpunkten men han fick ingen riktig bra träff.

0-1 i paus men vi kände att vi hade stora möjligheter att vända på matchen...

... om vi fortsatte att jobba hårt, nogranna att täcka av deras uppspel centralt i banan och bestämdare i våra avslutslägen.

Sandvikens startade andra halvlek bättre än oss och hade 2-3 skott utanför vårt mål under de första 10 minutrarna men sedan tog vi tag i matchen och efter ytterligare 10 minuter fick Sandvikens mittfältare, Alexander Svanberg sitt andra gula kort och han blev därmed utvisad.

Nu tog vi tag i matchen ordentligt och i den 70:e minuten spelade Niclas Lindh, otroligt snyggt, fram Joel Stillmark i djupled och 1-1 var ett faktum. Vi fortsatte att trumma på och tog hand om mittfältet helt och pumpade in inlägg från kanterna men....

....bara 4 minuter senare slog vi ett felpass och vips kom en djupledsboll som sandvikens forward (Filip) hann före Niklas och placerade bollen i mål.

...riktigt tråkigt och det kändes inte rättvist i det läget!

Nu backade Sandviken ännu mer och vi hade ett stort bollinehav, matade bollar till våra forwards utan att få utdelning. Vid ett par tillfällen blev vi tveksamt avvinkade för offside i frilägen med målvakten...