Stabilt 4-0 mot IFK Umeå och utökad serieledning

22 Sep 2021 19:27
Seger 4-0 hemma mot IFK Umeå.
  • Skapad: 22 SEP 2018 19:27

Lördagseftermiddagen bjöd på en stabil seger med 4-0 mot ett IFK Umeå som stod emot bra under den första halvleken.

Efter paus var läget ändrat och det blev vi som tryckte på för ett ledningsmål. Det skulle också komma då Pelle Lööf vänder bort två försvarare central utanför straffområdet och borrar ner bollen i bortre hörnet med vänsterfoten.

Knappt 5 minuter sedan var det dags igen då Chrille Lindberg bryter ett uppspel på IFK Umeås vänterkant, hittar Pelle Lööf i mitten som förlänger till en djupledgående Sebastian Friman, och inget misstag görs utan 2-0 var ett faktum.

Adrian Bjelkendal-Haaranen byttes ut mot Cihan Sener i den 75:e matchminuten och samme Sener han nudda bollen en gång innan han serverade Pelle Lööf som enkelt kunde sätta 3-0 och sitt andra för dagen i tom bur. Fingertoppkänsla som media brukar säga.

Under de kvarvarande minuterna så slog temot av en del och IFK Umeå fick sina omställningar och var sånär på att spräcka nollan, men Rasmus Andersson i kassen gjorde en strålande säsongsdebut genom att avvärva skottet med en bra räddning och nollan förblev intakt.

Chrille Lindberg fastställde slutresultatet till 4-0 efter att ha väggat sig genom IFK Umeås straffområdet med Pelle Lööf.

Vi förblir 1:a i tabellen och nu dessutom med större marginal (7p) till tvåan Boden då Ytterhogdal spelade 1-1 mot Gottne och Piteå förlorade borta med Friska Viljor med 2-1.

Byten: Smedbakken - Lindberg (13), Bjelkendal-Haaranen - Sener (75), Friman - Ruzicka (83)

E-post: Adressen Gömd