Seger mot IFK Sundsvall

17 Mar 2022 22:02
Hudiksvall tog årets första hemmaseger när IFK Sundsvall besegrades med tennissiffrorna 6-0 (3-0). Redan från start blev det tydligt att det skilde en division mellan lagen.
  • Uppdaterad: 24 APR 2018 10:44

Huff började matchen med en hög och aggressiv press vilket renderade i ett antall vunna bollar långt in på motståndarnas planhalva. 1-0 kom efter en lyftning mot bortre stolpen där Fredrik Broman dök upp och nickade in sitt första mål för året. 2-0 kom direkt på frispark när Pontus Silfver böjde in bollen över muren och 3-0 satte Christian Brolin med ett distinkt avslut nere vid stolpen. Huff bjöd emellanåt på fint passningsspel och Sundsvall hade inget avslut på mål. Den andra halvleken började som den första slutade, med klar dominans för hemmalaget. I den 75:e minuten nickade Johan Brolin ett inlägg från Viktor Roos i ribban och på returen smällde Pontus Silfver in sitt andra mål för dagen. Två minuter senare var det dags igen. Efter ett par situationer i offensivt straffområde fick passades bollen bak till Silfver som behärskat tryckte in bollen i det bortre hörnet. Inbytte Micke Skärvold fick sen avsluta målskyttet efter att behärskat tagit emot en diagonal passning från Ludvig Sundström och rullat in bollen vid den bortre stolpen. Andra halvlek blev en aning avslagen och Huff tappade lite av sin vilja att ta maximala löpningar och att sätta fart på bollen. Dock kul för hemmapubliken att få se en del mål, och emellanåt också ett vägvinnande passningsspel.

1-0 (9), Fredrik Broman

2-0 (23) Pontus Silfver

3-0 (38) Christian Brolin

4-0 (75) Pontus Silfver

5-0 (77) Pontus Silfver

6-0 (80) Micke Skärvold

Rickard Rickardsson - Philip Berglund, Niklas Lind, Christoffer Eriksson, Ante Persson (Thomas Sundberg 71) - Ludvig Sundström, Pontus Silfver - Siksten Kasimir (Micke Skärvold 60), Johan Brolin, Fredrik Broman (Viktor Roos 71) - Christian Brolin

Skribent: Andreas Brännström