Förlust mot Köping FF 1-0

16 Apr 2022 22:21
Premiären i div 2 2010 är avklarad och tyvärr inkasserade vi en förlust.
  • Uppdaterad: 24 APR 2018 10:44

Matchen idag spelades på en tung och ojämn gräsplan och Köping tog genast kommandot. I den 5:e minuten fick mål-Niklas göra en kanonräddning på en frispark.

Vi kom inte in i vårt spel och i princip alla närkamper förlorade vi. I den 23:e minuten fick vi Lars Skärpe målchansutvisad. Egentligen skulle vi haft en frispark i momentet innan eftersom en av deras spelare var i klar offsideposition när han fick bollen. Men tyvärr....ni förstår att nu blev det ännu tyngre.

En olycka sker sällan ensam och redan i den 27:e minuten gjorde Köping 1-0 efter ett fint instick och avslut. Uppförsbacken blev tyngre och vi fick problem i vår organisation. Köping hade här en period på 15 minuter som de ägde spelet och vi fick mest jag jaga boll. Resultatet stod sig halvleken ut och i pausen pratade vi om att försöka värdera våra lägen bättre, jobba ännu hårdare, hitta våra poistioner i försvarsspelet och spela tuffare i närkamperna.

Det ska sägas direkt att vi gör en bra andra halvlek. Vi gör också några byten och alla jobbade hårt för att dels försvara oss och dels försöka skapa lite längre anfall, fasta situatioenr och målchanser.

Vi får Köping att tappa lite av spelet. De skapade dock några giftiga lägen men Niklas var med på noterna och den allra sista och kanske bästa chansen fick vi 30 sekunder före slutsignalen när Pelle sköt mitt på målvakten från nära håll efter ett fint inspel från kanten.

Niclas Lindh gjorede en kanonmatch men även Kalle Andersson och Niklas Larsson visade framfötterna. Vi får ta med oss jobbet i 2:a halvlek till nästa match hemma mot Rotebro.