Andra raka krysset

20 Jun 2022 18:08
Andra raka krysset efter 2–2 borta mot Sollentuna.
  • Skapad: 20 JUN 2021 18:08

Efter att HuFF förra helgen spelat sin första oavgjorda match i Ettan Norra (1–1 mot Dalkurd) fortsatte man på den inslagna kryssvägen och i lördags blev det 2–2 (1–1) borta mot Sollentuna.

Det var hemmalaget som sakta men säkert tog hand om initiativet i matchen och bollen hamnade också i HuFF-målet sedan William Jan rundat Simon Elgh och lagt bollen mot det tomma målet. Då dök William Wallin upp som en räddande ängel på mållinjen och fick stopp på bollen. Bakom kom Kevin Ali och tryckte in såväl bollen som Wallin. Domaren Fredrik Alknäs dömde dock bort målet och gav HuFF frispark.

När matchuret började närma sig pausvila och de flesta var inställda på en mållös första halvlek så sa det bara pang, pang och istället för 0–0 så stod det 1–1 i paus.

I den 41:a minuten drog Kevin Ali iväg en vänsterkanon som helt ställde Simon Elgh och Sollentuna var i ledningen. Men bara dryga minuten senare så kvitterade Mannan Khalil efter att Araya Zerai stått för förarbetet, Andreas Smedbakken avslutade – skottet fastnade på en hemmaförsvaret – och Khalil satte returen i mål.

Målscenariot var lika i den andra halvleken, fast tvärtom.

Då var det HuFF som tog ledningen (Oskar Wickman på hörnnick) och så kvitterade Sollentuna strax därefter (Jabir Abdihakim Ali på retur efter ett skott som blockerats).

Båda lagen gick för ett segermål och närmast var väl Sollentuna som hade ytterligare en boll inne i HuFF-målet. Men återigen hittade domare Alknäs en frispark för HuFF sedan en hemmaspelare satt händerna i ryggen på William Wallin och knuffat in honom i Simon Elgh.

Återigen visade HuFF att man i stort sett kan matcha vilket lag som helst i serien, BP undantaget. Det har gett laget elva poäng på elva matcher, vilket känns som nått poäng för lite, tänker då främst på den poäng man blev bestulen på i matchen mot Assyriska. Skulle man hålla snittet på en poäng/match så stannar HuFF på 30 poäng. Ifjol hade det räckt till kval (inget sådant i år) medan det året innan hade betytt nedflyttning, så 30 pinnar är på gränsen.

Nu kommer ett gäng superviktiga matcher där det skulle vara bra om HuFF kunde öka på sitt poängsnitt. Det gäller i första hand att inte förlora de kommande matcherna, men visst känns det som att trepoängare ligger inom räckhåll mot Hammarby TFF hemma (27/6), Piteå hemma (30/6) och Täby borta (3/7). Tre motståndare som alla kan vara blivande räddningsplankor.

I lördags saknade HuFF såväl Kion King som Lukas Bergqvist, spelare som behövs inom en snar framtid. Pelle Hedlund var den ende HuFF:are som fick gult kort och därmed sällade han sig till sällskapet med HuFF:are som står på två varningar. De är åtta! i det gänget nu.

Givetvis kommer HuFF att ha spelare som får sin tredje varning och därmed drabbas av avstängning. Det gäller bara att dessa gula kort sprids ut så att de inte kommer för många i samma match.