HuFF tappade segern i slutsekunderna

11 JUN 2022 19:12
HuFF var på väg att ”stjäla” alla tre poängen när IFK Stocksund besökte Sparbanken Arena på lördags eftermiddagen...
  • Skapad: 11 JUN 2022 19:12

...men i den femte – och sista tilläggsminuten – kvitterade serieledarna och via 1–1 (1–0 till HuFF i paus) räddade man med sig en poäng hem.

HuFF fick en kanonstart på matchen då Liam Collings redan i den tredje minuten tog sig fram på högerkanten. Hans inspel stoppades upp och gick ut till lagkaptenen Andreas Smedbakken, och ”Bakko” drog till direkt på volley och HuFF var i ledningen.

Hemmalaget hade ett par vassa avslut i slutet av halvleken, men annars tillhörde de första 45 minuterna gästerna. Stocksund var helt klart det bästa laget som besökt Sparbanken Arena den här våren då man hela tiden satte press på HuFF och via snabba omställningar också fick till en del ”halvchanser”. HuFF:s försvarsspel höll dock hög klass (nästan) hela matchen.
Stocksund orkade inte riktigt hålla den höga pressen efter paus, vilket ledde till att HuFF fick mer boll. Men inget av lagen klarade av att skapa några riktigt vassa chanser och det kändes som att alla tre poängen skulle stanna på hemmaplan.

Men så när matchuret snurrade in på den femte tilläggsminuten som domaren Joel Störvold lagt till fick Stocksund ett inkast ute till höger. Bollen slogs sedan in längs marken och på något underligt sätt passerade den samtliga spelare, inklusive HuFF-målvakten Simon Elgh, innan den till slut hamnade hos Stocksunds inhoppare Simon Lager vid den bortre stolpen och han hade inte några som helst problem att slå in 1–1 i ett tomt hemmamål.

Sett till matchens samtliga spelade minuter är det inte så mycket att säga om det oavgjorda resultatet, men om man betänker att HuFF hade ledningen i 92 minuter och att man praktiskt taget inte släppte till några målchanser bakåt kom kvitteringen ändå som en rejäl kalldusch.

HuFF hade behövt de tre poängen man var på väg emot för att minska avståndet upp till tabelltoppen, men nu fick man nöja sig med en poäng, en poäng som dock tog upp laget till en (tillfällig?) tredje plats, men fortfarande sju poäng bakom Stocksund.

Vårsäsongen för HuFF:s del (i serien) avslutas kommande lördag då man möter Gute på bortaplan. Sedan återstår även en match i Svenska cupen då man möter Friska Viljor på bortaplan den 2 juli.

Skribent: Christer Stridh
E-post: Adressen Gömd