Tung förlust mot Sylvia

11 Apr 2022 18:49
Det var med tunga steg som de vitklädda hemmaspelarna i HuFF lämnade Sparbanken Arena i lördags. Det som såg ut att gå mot en historisk poäng i Ettan-fotbollen slutade med en bitter förlust sedan gästande Sylvia avgjort med ett sent frisparksmål.
  • Uppdaterad: 11 APR 2021 18:49

Det blev alltså 1–2 (0–1) i hemmapremiären av Ettan Norra och det jubel som utbröt bland åskådarna utanför stängslet på Sparbanken Arena i den 82:a minuten då lagkaptenen Cihan Sener kvitterade till 1–1 på straff byttes ett par minuter senare till ett besviket sorl sedan Sylvias Ryan Binns elegant skruvat in en frispark.

Rättvist?

Nej skulle jag säga. HuFF gjorde en bra match och var väl värd den poäng man hade efter Seners straffmål.

Men det är väl också ett kvitto på vad som gäller på den här nivån. Man blir oerhört straffat vid små misstag i försvarsspelet och man måste också ta till vara på den målchanser man skapar. I de två matcher HuFF har spelat har man producerat en hel del målchanser, mot Haninge missade Cihan Sener några fina lägen och mot Sylvia hade Amaro Bathijar ett par chanser att bli den historiska första målskytten i Ettan för HuFF.

Nu dröjde det 172 minuter innan Cihan Sener kunde spräcka nollan. Han gjorde det på den straff han själv jobbade fram och i det läget – med åtta ordinarie minuter kvar – kändes poängen mer än rättvis för HuFF. Men så var det det där med misstagen. Strax efter kvitteringen hamnade Wille Wallin lite bakom sin motståndare som gick omkull strax utanför straffområdet. Frispark för Sylvia – och segermål av Ryan Binns.

Binns var även inblandad i gästernas ledningsmål då han var på väg igenom efter ett pass av Patrik Gustafsson. Araya Zerai hamnade lite på efterkälken och sprang in i ryggen på Binns som föll med straff som följd, och ledningsmål av Liam Olausson.

Två små misstag som kostade.

I övrigt hade HuFF bra kontroll på gästernas anfallsspel och förutom de två målen skapade inte Sylvia speciellt mycket. Man hade ett stolpskott från Patrik Gustafsson och ett och annat avslut där Simon Elgh i hemmamålet sattes på prov.

Det var ungefär liknande mot Haninge i premiären där hemmalaget då utnyttjade att HuFF:s försvar hamnade lite efter vid två tillfällen, och med två baklängesmål som följd.

Framåt hade HuFF chanser mot Haninge och man hade chanser mot Sylvia, och spelmässigt har man gjort två godkända insatser som tyvärr inte gett utdelning i form av poäng. Men poängen kommer för  jag tror att laget kommer att växa in i Ettan-kostymen mer och mer. Man har bevisat att det inte skiljer så mycket och då har man ändå mött fjolårets tabellfyra och tabellfemma.

Nu är det bara att se fram emot nästa uppgift som är Örebro Syrianska på bortaplan, ett Örebro Syrianska som inlett serien med en klar förlust mot Sollentuna på hemmaplan (0–3) och en lika klar vinst (3–0) borta mot Piteå.

Tittar man vidare på helgens matcher så kan man konstatera att Sandviken lyckades knipa en poäng (0–0) mot topptippade BP, och att Gefle tog sin första poäng via 1–1 borta mot Sollentuna. IFK Luleå är enda lag med full pott efter två omgångar – 3–1 mot Assyriska på söndagen, ett Assyriska som i likhet med HuFF är poänglöst. Det är även Hammarby TFF, men då har man bara spelat en match än så länge (möter Dalkurd på måndag).

Skribent: Christer Stridh
E-post: Adressen Gömd