Inför match: HuFF-Boden BK FF

11 Jun 2022 18:00
Ingen vila här inte. Redan på tisdag är det ny hemmamatch för HuFF då den uppskjutna matchen mot Boden spelas. Avspark 19.00!
  • Uppdaterad: 24 APR 2018 10:43

HuFF-Boden skulle ha spelats 29:e april men blev uppskjuten då Boden hade många spelare borta. Nu, tisdag 13 juni 19.00, är det dags för den uppskjutna matchen.

Det är ett Boden som placerar sig femma i tabellen med 17 poäng och som har fem raka matcher utan förlust. Norrbottningarna har trots sin placering bara gjort 12 mål framåt men är istället det lag som släppt in minst mål bakåt. Senast vann man borta mot Täfteå med 1-2 efter ett segermål i 91:a minuten.

HuFF, på en andraplats med 25 poäng, har chansen att ta över serieledningen från Skellefteå vid seger. Man kommer senast från en osannolik vändning i lördags där Gällivare/Malmberget ledde med 0-2 i halvtid men efter att man valt att sätta #33 Cristoffer Ericson som forward i andra kom vändningen till 3-2 där mittbacken stod för två mål och spelade fram till ett.
Jag tycker vi inte är så dåliga i 1:a halvlek som resultattavlan visar, det kändes lite tufft och frustrerande med 2-0 underläge i halvtid. Vi ändrade om uppställning i halvtid och sa att nu går vi ut och gasar bara. Vilket vi gjorde och skapade ett rejält tryck mot dom. Samtidigt som vi blottade oss defensivt när vi öste framåt, så det blev lite Hawaii. Men vi lyckades lösa det till slut och det visar på extremt styrka hos oss i gruppen, berättar Ericson som trivdes i rollen som forward.

Jag är i grund och botten en anfallare och spelade det från att jag började spela fotboll fram tills jag var 15-16 år. Så jag får väl säga att jag är ganska bekväm i den positionen ändå. Det är inget vi varken pratat om eller tränat på och ska jag vara ärlig blev jag lite paff när Åhnstrand berättade att jag skulle spela det i pausvilan. Men det kändes bra och det var riktigt roligt att man kunde bidra lite.

HuFF har släppt in ett mål mer än Boden, nio stycken, och försvarsspelet funkar i stort sett varje match utmärkt. Så kanske kan vi vänta oss en målsnål match på Sparbanken Arena.
Jag tycker försvarsspelet har fungerat bra. Vi har kanske släppt in lite för många mål för att jag ska vara riktigt nöjd. Men vi är stabila som alltid och släpper till väldigt få målchanser. Boden är väl det lag som släppt in minst mål i serien, så det blir viktigt att vi får fart på grejerna i offensiven. Jag tror vi har betydligt mer att hämta där. Defensivt ska vi försöka vara lika stabila som vanligt, säger Cristoffer Ericson.

Något signifikativt för HuFF är att de oftast gör en bättre andra halvlek än den första. I de flesta matcherna är det också då målen kommer för HuFF. Hemma mot Valbo kom fyra av de fem målen i andra halvlek och hemma mot Östersund kom alla tre målen i den andra halvleken för att nämna några exempel. HuFF:s mittback med #33 på ryggen säger så här om det.
Ja det kanske är så. Jag har faktiskt inte reflekterat kring det. Men en anledning till att det kan verka så kan vara motståndet. Jag tror många lag går ut och ger järnet mot oss för att sedan mattas ju längre matchen lider. Jag tror statistiskt att vi gör de flesta av våra mål i andra halvlek och det finns väl en anledning till det.