Uddamålsseger på Nipvallen, 3-2

27 Aug 2021 09:11
Vi vann med 3-2 mot Sollefteå GIF FF efter 1-1 i paus.
  • Uppdaterad: 24 APR 2018 10:44

3–2 (1–1) borta mot Sollefteå bäddade för ren seriefinal på lördag hemma mot Östersund.

Att det skulle bli tufft på Nipvallen i Sollefteå var vi väldigt medveten om. Älgarnas seger mot Anundsjö på lördagen skickade ner Sollefteå under nedflyttningsstrecket och det var ett laddat hemmalag som hade en mycket bättre vilja och inställning till matchen.

I stället för att resolut lyfta undan bollen i trängda lägen försökte vi spela sig ur de svåra situationerna.

Sollefteå fick ett välförtjänt ledningsmål när Joel Åman nickade in 1–0 i den åttonde minuten. Men sekunderna före paus kvitterade vi efter en lång frispark som Pelle Lööf hann före målvakten och nätade snyggt.

Sollefteå var det bättre laget i första halvlek och hade kunnat leda med ett par mål men det var psykologiskt viktigt att få in kvitteringen strax för paus.

Nu fick vi möjlighet att prata ihop oss och få till en bättre start av andra halvlek men..

...redan efter 6 minuter tog Sollefteå åter ledningen genom James Burgin som dök upp vid bortre stolpen.

Joel Stillmark kvitterade i den 61:a minuten och nu fanns mycket tid att ta ledningen på...

Sollefteå fick en straff efter en ojusthet i straffområdet men den räddade Richard Richardsson. Mycket bra.

....och i den 74:e minuten nickade Pelle in 3-2 efter en långt inlägg från Niclas Lindh....

... som sedan blir målchans utvisad.  Vi fick därför avsluta sista minutrarna med 10 man.

Nu fixade vi det men vi övertygade inte spelmässigt och det behövs en rejäl uppryckning till helgen.

Då kommer som sagt Östersunds FK på besök. Vi är tre poäng efter så det blir en spännande seriefinal.  Hoppas att publiken kommer i massor och stöttar oss i denna viktiga match.