23 Apr 2022 18:48
Vi tog tre härliga poäng efter 4-1 i seriepremiären mot Morön.
  • Uppdaterad: 24 APR 2018 10:44

Vi startade div 2 norra alldeles förträffligt men en klar vinst i Morön.

Bussen lämnade Glysis redan 14.00 på påskdagen för att ta oss de 50 milen upp till Skellefteå. Det var ett förväntansfullt gäng som hade som mål att fixa tre poäng i premiären.

Matchen startade redan 11.00(!) vilket betydde en tidig väckning, promenad, frukost och avfärd till arenan.

Vi startade klart godkänt och redan efter 8 minuter hade vi vår första vassa målchans men Pelles skott gick utanför. Spelet böljade lite fram och tillbaka med lite för korta anfall. Det var ytterligare klara målchanser förrän i den 33:e minuten då Pelle snyggt spelade fram Joel Stillmark i djupet, han rundade målvakten och lade in bollen i tomt mål från nära håll.

Härligt befriande med en ledning eftersom spelet fortfarande var jämnt ute på planen. Morön fick ett farligt frisparksläge vid straffområdeslinjen men skottet gick utanför.

I den 44:e minuten gjorde Morön 1-1 på ett snyggt skott i bortre krysset. Det var högeryttermittfältaren som fick driva in lite för lätt från kanten men avslutnuingen var jättebra och Richard var chanslös.

Lite tungt med en kvittering strax före paus men spelarna var full av energi inför andra halvlek.

Andra halvlek startar på bästa sätt och efter två hörnor i den 51:a och 53:e minuten så var ställningen 3-1. Pelle Lööf gör 1-1 efter att bollen gått fram och tillbaka efter hörna som Johan Brolin slog.

Pelle fickstrax efter en bra chans men friläget räddade målvakten men på hörnan, åter igen från Johan Brolin, nickar Våfflan bollen till Joel Stillmark som vidarebefordrar den i mål.

Klang och jubel och matchen punkterad.

Nu hade vi full kontroll på matchen och på känt United manér spelade vi av matchen. Vi skapade några bra chanser i våra omställningar eftersom Morön flyttade fram mer spelare för att försöka reducera. De fick ett bra läge efter ett inlägg men nicken gick över.

Istället avslutade Pelle Lööf föreställningen i den 89:e minuten. I kamp med en försvarare var han den starkaste och sedan enkelt rundade målvakten och 4-1 var ett faktum.

Alla gjorde en helgjuten och bra insats och våra nyförvärv Siksten och Richard var  gräddet på moset..

Startelvan:Richard Richardsson-Niclas Lindh, Lars Skärpe, Christoffer Eriksson, Joel Hallberg-Johan Brolin, Siksten Kasimir, Fredrik Rahm, Petter Andersson-Pelle Lööf, Joel Stillmark.

Ersättare:Erik Hellström, Mikael Skjärvold, Christian Brolin, Ante Persson och Mattias Svärdh.

Varningar: Fredrik Rahm, Niclas Lindh, Petter Andersson och Christoffer Eriksson.