Seger i genrepet

10 Apr 2022 13:05
Hudiksvall avslutade försäsongen med seger, 2-1 (1-1), mot ett juniorpräglat Sundsvall U21 på Norrportens arena. Efter en jobbig matchinledning vände matchen i den andra halvleken.
  • Skapad: 10 APR 2012 13:05

Hudiksvalls sista träningsmatch avverkades mot Sundsvalls bollskickliga U21-lag. Motståndarna började med ett stort bollinnehav och Hudiksvall fick mest ägna sig åt försvarsspel. Det klarades av på ett ok sätt, och Sundsvall hade svårt att skapa de riktigt heta chanserna. Mål skulle det dock bli ändå, när man onödigt drog på sig en straff nere vid kortlinjen. Mathias Svärd gjorde en kanonräddning på straffen, men Sundsvallsspelaren kunde enkelt sätta dit returen. Målet följdes av ytterligare dominans från hemmalaget och bortsett från några bra offensiva omställningar hade bortalaget svårt att få till något ordnat spel. Efter 30 minuter lyckades Hudiksvall, lite oväntat, kvittera. Christian Brolin snodde bollen från en motståndare och fri med målvakten placerade han lugnt i kvitteringen. Det blev vändpunkten på matchen och under resterande 15 minuter fram till pausen fick Hudiksvall betydligt mer att säga till om.

Den andra halvleken började som den första slutade, med ett klart förbättrat Hudiksvall. I den 49:e minuten tryckte Pelle Lööv in ledningsmålet på volley. Halvleken var sen relativt jämn och chansfattig. I slutet av matchen skapade Hudiksvall en del chanser, den bästa hade Erik Hellström när han chippade utanför i friläge.