3-1 seger mot IF Älgarna

14 MAJ 2011 12:13
Hemmamatchen mot Älgarna slutade lyckligt efter två mål av Pelle Lööf och ett av Joel Stillmark.
  • Uppdaterad: 24 APR 2018 10:44

Solen lyste med sin frånvaro men 3 poängen hamnade hos oss i "derbyt".

Matchen var viktig för vår del; skulle vi fortsätta som ett topplag och vem skulle vinna prestige matchen(!) :-)

Vi startade utmärkt och redan i den 4:e minuten satt 1-0 efter ett mönsteranfall som Pelle avslutade distingt i nättaket efter ett suveränt inspel från Joel.

Halvleken fortsatte sedan med visst övertag från oss. Vi kontrollerade händelserna med ett bra passningsspel och försök till genombrott. Niclas Lindh fick ett jätteläge efter en frispark men målvakten räddade. Några inspel var också nära resultera.  Älgarna skapade också några fina måltillfällen. De hade bl.a två lägen på frisparkar i närheten av vårt straffområde men Richard räddade en gång och ett skott gick utanför mål.

Vi ledde rättvist med 1-0 i paus.

Älgarna startade andra halvlek mycket bättre än oss och pressade fast oss på vår planhalva. I den 53:e minuten ficke de en frispark i vänsterläge ca 30 m från mål.  Lars Skärpe gick upp i nickduellen och tyvärr gick hans nick in i bortre krysset och 1-1 var ett faktum. Otagbart för Richard.

Nu hade vi en period där passningsspelet var dåligt, vi fick ett långt lag och det såg inte bra ut. Sista 20 minutrarna tog vi dock tag i spelet igen och kunde förpassa vårt spel på deras planhalva. De blev också lite trötta och det passade oss bra.

I den 83:e minuten driver inbytte Joel Hallberg bollen ner mot kortlinjen och på det  perfekta inlägget kommer Joel Stillmark först och stöter in 2-1. Härligt.

2 minuter senare får vi en högerhörna. Johan Danhard slår den och Pelle Lööf är sist på bollen och så står det 3-1 på anslagstavlan.

En härlig seger och vi står på 9 poäng efter 4 matcher.

Alla gjorde idag en riktig kämpamatch och 3 mål framåt är kanonbra.