Hoppa till sidans innehåll

Tillbaka på vinnarspåret

25 Sep 2021 07:18
Sista hälsingederbyt för säsongen slutade med seger, 6-2 efter en rejäl mållossning.
  • Uppdaterad: 24 APR 2018 10:43

För första gången någonsin (inom HuFF's regi) så skulle vi komma att spela 4 st hälsingederbyn under en säsong, då Bollnäs GIF även tagit steget upp till division 2.
   Med tre segrar av tre möjliga inför så har vi ett enda mål i sikte, och det var att fullborda sviten och fortsäta haka på i toppen.

Matchen han knappt börja innan Johan Brolin höll sig framme men inte fick bollen runt Emil Norell i GIF-kassen. Det skulle dock inte dröja länge till förrän han fick en ny chans på en andra-boll i straffområdet, och en förlösande ledningsvis var ett faktum.

Till skillnad från tidigare den här hösten så fortsatte vi att trycka på trots ledning och Kion King tar upp sin egen retur två minuter senare och vi har en tvåmålsledning. Jonas Karlsson smeker in ett inlägg från höger i den 27:e minuten och Brolin är högst på den och knoppar in 3-0. Det ska också sägas att Pelle Hedlund har en boll i ribban och Haris Camo en farlig frispark som toughas till hörna.

Andra halvlek började precis som den första, med en fortsatt press från vår sida i jakten på fler mål. Det skulle också komma då Pelle Hedlund spelar snett inåt bakåt till en framstormande King som gör sitt andra för dagen. Bara minuten senare så hinner vi inte riktigt ställa om och Christian Brolin i Bollnäs får komma helt fri med Niclas Larsson (efter misstänkt offside), och rulla in reduceringen.

Målet gav Bollnäs en liten energiboost, men mycket mer blev det inte för Kion fullbordade sitt hat-trick lite senare med att bomba in ett vänsterskott i nättaket och Ridwan Beyan målade för tredje gången i ett hälsingederby den här säsongen genom när han gjorde 6-1. Johan Sköld fick förvisso snygga till siffrorna genom att göra 6-2 i den 86:e matchminuten med ett skott utanför straffområdet.